сряда, 5 февруари 2014 г.

Топла салата с киноа и броколи

http://www.supichka.com/2012/11/blog-post_3.html
1 чаена чаша киноа
200 грама броколи
200 грама зелен боб
½ лимон
½ чаена лъжица суха мента / джоджен
2 супени лъжици зехтин




Необходимо време за приготвяне:
30 минути
4 Порции

1. Първата стъпка от рецептата за топла салата с киноа и броколи е варенето на киноата. Киноата се вари в съотношение 1:2,5 киноа към вода на умерен огън. Добре е освен това да варите киноа под капак. Киноата е сварена, когато вътрешността на зрънцата стане прозрачна, а малките бели обръчи около тях се скъсат.

2. Ако ползвате сурови броколи и зелен боб, то ги задушете за 15 минути в тенджера с ½ чаена чаша подсолена вода под капак. Важно е водата да не е много, за да не се сварят зеленчуците, а да останат по-свежи и сочни. Ако пък ползвате замразени зеленчуци, то тогава количеството вода, което ви е необходимо е съвсем малко, само на дъното на тенджерата. Добавяте към водата зеленчуците и ½ чаена лъжица сол и задушете под капак, за няколко минути, докато зеленчуците се размразят и леко се задушат, като отново внимавате да не станат не задушени, а варени зеленчуци.

3. Смесвате сварената киноа и задушените зеленчуци. Добавяте ментата, нарязания на много ситни парченца лимон, заедно с кората, сол и зехтин и разбърквате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар