![]() |
http://ghost13honeyandmilk.blogspot.com/2011/07/blog-post_4931.html |
2-3 стръкчета зелен лук, нарязан на ситно
2 големи скилидки чесън, пресован
2 супени лъжици каперси
3/4 чаена чаша мариновани сушени домати, нарязани на ситно
2-3 супени лъжици ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус
магданоз (по желание)
зехтин (маринованите сушени домати внасят достатъчно мазнина - тествайте и подправете по ваш вкус)
Сложете вода и киноата (2:1) в дълбок съд прибавете 1/ 2 чаена лъжица сол, доведете до кипене, намалете топлината, похлупете отгоре и оставете водата за се изпари. Оставете за около 15 минути. Прехвърлете киноата в гевгир и измийте под течаща вода.
Докато киноата ври, нарежете на ситно лука, пресовайте скилидките чесън, нарежете сушените домати, сложете в салатена купа. Прибавете киноата, каперсите, подправете, може да използвате подправки по ваш вкус. Разбъркайте и тествайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар