четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Лещена супа с кокос и къри

http://vegangela.com/2014/01/09/coconut-curry-lentil-soup/

4 порции, 45 минути, веган, без глутен


1 с.л. кокосово олио (зехтин)
1 голяма глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, намачкани
2 с.л. джинджифил, настърган
2 с.л. доматено пюре (кетчуп)
2 с.л. къри
1/2 с.л. лют червен пипер
4 ч.ч. зеленчуков бульон
1 консерва кокосово мляко (400 мл)
1 консерва домати на кубчета (400 г)
1.5 ч.ч. червена леща
2-3 шепи нарязан спанак (кейл)
сол и пипер на вкус
Добавка: силантро (пресен кориандър)

1. В тенджера загряваме олиото до умерена температура и запържваме в него за няколко минути, при постоянно разбъркване, лука, чесъна и джинджифила, докато лукът стане прозрачен.

2. Добавяме доматеното пюре, кърито и лютия пипер и пържим още 1 минута.

3. Прибавяме зеленчуковия бульон, кокосовото мляко, доматите на кубчета и лещата. Варим на тих огън около 20-30 минути, докато лещата напълно омекне. Подправяме със сол и пипер.

4. Преди да сервираме, добавяме спанака и разбъркваме добре. Подправяме със силантро.


                                                                          

Няма коментари:

Публикуване на коментар