![]() |
http://cucina.corriere.it/ricette/friuli-venezia-giulia/98/minestra-spinaci-fagioli |
1 стрък праз, нарязан на ситно
1 скилидка чесън, смачкана
1 ч.л. прясна мащерка (или друга зелена подправка)
1 стрък целина, нарязан
1 малък морков, нарязан на ситно
500 гр спанак, нарязан на едро
1 домат, на кубчета (или домати от кутия)
1 литър бульон
балсамов оцет
1. Пасираме половината от боба, заедно с половината от течността. Изцеждаме другата половина и оставяме настрана.
2. Запържваме в зехтин праза, мащерката и цесъна, докато омекнат.
3. Прибавяме целината, моркова, спанака и домата и ги разбъркваме, докато спанакът се свие.
4. Прибавяме пасираната част от боба, заедно с бульона. Варим 10 минути или докато зеленчуците омекнат.
5. Прибавяме остатъка от боба и разбъркваме, докато супата заври отново.
6. Подправяме със сол и черен пипер, и малко балсамов оцет. Може да се добави малко люд пипер и пармезан на люспи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар