четвъртък, 11 април 2013 г.

Zuppa di faggioli (Флорентинска супа с боб и спанак)


http://cucina.corriere.it/ricette/friuli-venezia-giulia/98/minestra-spinaci-fagioli
1 кутия (400 гр) боб или нахут
1 стрък праз, нарязан на ситно
1 скилидка чесън, смачкана
1 ч.л. прясна мащерка (или друга зелена подправка)
1 стрък целина, нарязан
1 малък морков, нарязан на ситно
500 гр спанак, нарязан на едро
1 домат, на кубчета (или домати от кутия)
1 литър бульон
балсамов оцет






1. Пасираме половината от боба, заедно с половината от течността. Изцеждаме другата половина и оставяме настрана.

2. Запържваме в зехтин праза, мащерката и цесъна, докато омекнат.

3. Прибавяме целината, моркова, спанака и домата и ги разбъркваме, докато спанакът се свие.

4. Прибавяме пасираната част от боба, заедно с бульона. Варим 10 минути или докато зеленчуците омекнат.

5. Прибавяме остатъка от боба и разбъркваме, докато супата заври отново.

6. Подправяме със сол и черен пипер, и малко балсамов оцет. Може да се добави малко люд пипер и пармезан на люспи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар