![]() |
http://www.supichka.com/2012/02/blog-post_15.html |
1. 1 чаена чаша сух нахут / 1 консерва нахут
2. 1 глава лук / бялата част на един стрък праз
3. 1 морков
4. 3 супени лъжици зехтин
5. ½ чаена лъжица къри, ½ чаена лъжица куркума
6. сол
Необходимо време:
2 часа за варене на нахута, ако е суров
30-40 минути за супата
3-4 Порции
1.
Първата стъпка от рецептата за крем супа от нахут за тези от вас, които ползват сух нахут е подготовката на нахута. Тези, които ползват нахут от консерва могат спокойно да пропуснат тази стъпка. Сухия нахут трябва да се накисне за около 5-6 часа във вода. След това трябва да сварите добре нахута, за да стане крем-супата от нахут наистина гладка. Варите нахута минимум час-час и половина, докато омекне. Изхвърляте водата в която е врял, измивате нахута и го претривате през пръсти, за да падне ципата на зрънцата.
2.
Нарязвате моркова и лука на дребно, можете да ги пуснете в кухненския робот, за да стане още по-бързо и лесно. В тенджера загрявате зехтина и добавяте нарязаните зеленчуци, задушавате ги за около 4-5 минути, след което към тях добавяте и предварително подготвения нахут, солта и и две чаени чаши вода. Добавяте и кърито и куркумата. Варите около 10-15 минтути.
3.
Пасирайте сместа в кухненски робот или блендер до получаване на еднородна смес, след което отново върнете нахутената смес на котлона, за да заври за още 3-4 минути.
Преди сервиране може да поръсите готовате крем-супа от нахут с нарязан надребно магданоз, за да стане супата още по-апетитна, а и за да освежите вкуса ѝ. Може да добавите и шепа ароматни крутони , за да бъде вашата крем-супа още по-засищаща.
Няма коментари:
Публикуване на коментар